8.12.2007

7. päivä – Barbados

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jupinaa ja marinaa

Tämän päivän retkivalinta meni niin metsään kuin on mahdollista: istuimme 4 tunnista suurimman osan aikaa bussissa kuuntelemassa epämääräistä jorinaa kummallisella murteella. Tarkoituksena oli nähdä Barbadoksen kauneutta ja perinnettä. Kyllähän korkeilta paikoilta ihan nättejä maisemia olikin, mutta olisimme pärjänneet paljon vähemmillä hotellimainospuheilla ja muilla jonninjoutavuuksilla.

 

1131201.jpg

 

Päivän ensimmäinen pysähdys oli Farley Hill National Parkissa eli kansallispuistossa. Rakennukset olivat todella huonossa kunnossa ja tilannetta pahensi vielä muutama viikko sitten ollut maanjäristys. Tarjolla olisi siis ollut aito remonttimiehen unelma. Puut ja kasvit sen sijaan olivat upeita – täällä olisi mennyt helpostikin puoli päivää vain ihmetellessä.

 

1131209.jpg

 

1131204.jpg

 

1131205.jpg

 

1131206.jpg

 

Remonttimiehen unelma

 

Toinen pysähdys oli St. John kirkon kohdalla. Maisemat mäeltä olivat taas upeat. Mielenkiintoisin tuttavuus oli kuitenkin ehkä 150 vuotta vanha tuija, jota nimitettiin elämänpuuksi. Liekö jotain sukua meidänkin pihalla asustaville kaimoille.

 

1131210.jpg 

 

1131212.jpg

 

1131214.jpg

 

Viimeinen pysähdys oli Tyrol Cot Heritage Villagessa. Tämä paikka oli vanha sukutalo, joka oli avattu yleisölle suvun vesojen muutettua pois saarelta. Irtaimistosta löytyi mm. kaksi vanhaa poljettavaa Singeriä. Ulos oli tuotu muutakin vanhaa Barbadoksen perintöä: sepän paja, olkikattoinen talo ja Chattel House, eli talo, joka aina muutettaessa kasattiin ja pystytettiin uudessa asuinpaikassa uudelleen. Mielenkiintoista ja näppärää.

 

1131215.jpg

 

Museon opas kertoi talon historiasta

 

1131216.jpg

 

Singer vuosimallia aika vanha

 

1131219.jpg

 

Siirrettävä mökki

 

Retken jälkeen emme enää jaksaneet lähteä erikseen kaupungille, sinne kun olisi pitänyt lähteä erikseen taksilla. Niinpä shoppailimme pelkästään satamassa, jonka valikoima oli tosin meille täysin riittävä. Tämä taisi olla yksi suurimmista satamien kauppakeskittymistä.

 

Jos siis joku on joskus menossa risteilylle Barbadokselle, niin retkeä Beautiful Barbados and Heritage Village kannattaa välttää. Huonon retkivalinnan vuoksi saaresta jäi vähän tympeä kuva. Monet muut taas tuntuvat pitävän Barbadosta yhtenä hienoimmista kohteista. Ehkä siis tällekin saarelle pitää joskus antaa uusi mahdollisuus.

 

Juhlailta

Ilta olikin vallan hauska: Roy juhli syntymäpäiviään, me juhlistimme vuosia sitten tapahtunutta juttua ja lisäksi nostimme vielä lasillisen synttäreitään viettäneelle siskollenikin, onnea vielä tätäkin kautta! Ilta venähti pitkäksi rupatellessa ja ihmetellessä, miten kolme näin eri ikäistä ja eri taustaista pariskuntaa voikin viihtyä keskenään. En tiedä kuka ja missä pöytäseuran on valinnut, mutta tähän valintaan on pöydässämme jokainen ollut enemmän kuin tyytyväinen.