11.12.2007

10. päivä ­- Puerto Rico

 

1166120.jpg

 

Laulavat sadepisarat

Heräsimme aamulla aikaisin valmiina tutustumaan viimeiseen satamaan, San Juanin kaupunkiin, ja tekemään tuliaisostoksia. Aamu oli sumuinen ja taivas näytti huolestuttavan harmaalta. Marssimme kuitenkin aamiaisen jälkeen laiturille, joka oli poikkeuksellisesti katettu. Vettä tuli kaatamalla. Seisoimme laiturilla katoksen alla melkoisen pitkään ennen kuin totesimme, että ei tästä taida mitään tulla. Niinpä marssimme takaisin laivaan. Onkin siis hiukkasen tulkinnanvaraista käytiinkö Puerto Ricossa lainkaan. Otetaanko hipaisusta? :)

 

1166121.jpg

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Laivassa mentiin poreilemaan kuumaan porealtaaseen, välillä vilvoiteltiin viileässä uima-altaassa. Kerrankin olisin ehtinyt vesijumppaankin, mutta ohjaaja pelkäsi pientä sadetta ja perui jumpan. Sade lakkasi muutamaksi hetkeksi, mutta kun olin taas kiskomassa housuja päälle ja innoissani menossa maihin, niin sade jatkui.

 

San Juanissa olisi ollut El Morron linnoitus, jota oli tarkoitus mennä katsomaan. (Huomio kotiin tultua: myös Amazing Racen Suomessa juuri esitetyn tuotantokauden viimeisessä jaksossa kilpailijat käyvät El Morron linnoituksessa. Puerto Ricosta he lentävät Miamiin ja saavat vihjeen juuri siitä sikaripaikasta, missä mekin kävimme katsomassa sikarin valmistusta. Ihana nähdä tuttuja maisemia! :)

 

Ja Bingo oli sen nimi 

Päivä menikin sitten rennosti loikoillen ja laivan aktiviteetteihin tutustuen. Kävinpä elämäni ensimmäistä kertaa Bingossakin ja taisipa tuo olla samalla myös viimeinen kerta. En oikein päässyt perille mikä koko homman viehätys oli. Lisäksi bingoilijoilla oli joku outo salaseura: useimmat kantoivat kainalossa koiraa, jonka olivat laivan aiempina Bingo-kertoina ostaneet. Koiralle sai sitten kaupan päälle erilaisia arvontalippuja ja ylimääräisiä bingokortteja. Outoa.

 

Myrsky se on pienempikin myrsky

Iltapäivällä kapteeni päätti viivästyttää lähtöä jonkin verran, koska Karibialla riehui trooppinen myrsky Olga. Itse myrsky oli jo mennyt Puerto Ricon länsipuolelle, mutta myrskyn jälkimainingeissa tuuli oli vielä melkoinen ja aalloillakin oli korkeutta 4-7 metriä. Ensimmäisen meripäivän myrskyyn nähdenhän tämä oli pieni myrsky - oksennuspussi-indeksillä(* mitattuna ehkä puolet aiemmasta. Keinunta oli kuitenkin sitä tasoa, että nappasimme heti merisairauspillerit. Laivan vakautusjärjestelmä pystyi vaimentamaan sivuttaissuuntaista keinuntaa, mutta laivan pitkittäissuuntaiseen keinuntaan vakautus ei pystynyt mitään.

 

(* Oksennuspussi-indeksi: Tarjolle jätettyjen oksennuspussien lukumäärä / käytävämetri