7.12.2007
6. päivä – Dominica

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1131150.jpg

 

Tänään oli sitten vuodossa Dominica, joka paljastui kaikessa monimuotoisuudessaan todella positiiviseksi tuttavuudeksi. Olimme varanneet retkeksi "Best of Dominican", eli kaikkea kaikille. Odotukset eivät siis olleet turhan korkealla.

 

Heti retken aluksi paljastui, että tällä saarella on kuvattu elokuva Pirates of the Caribbean 2. Saarella on 9 yhä toimivaa tulivuorta. Vulkaaninen maaperä ja kostea ilma tekevät saaren kasvistosta todella rehevän.

 

1131149.jpg

 

Retkemme alkoi ajelulla näköalatasanteelle, josta sai kattavan näkymän pääkaupunki Roseauhun. Tämän jälkeen suuntasimme kohti paikallista kasvitieteellistä puutarhaa, joka tosin käytiin valitettavan nopeasti läpi ja kuvausaikaakin jäi vain varttitunnin verran.

 

1131151.jpg

 

Päivän kohokohtana oli vesiputous ja Emerald Pool. Putous on kansallispuistossa, joka kuuluu ainoana Karibian alueen kohteena Unescon maailmanperintöluetteloon. 15 minuuttia vaellusta viidakossa ja olimmekin tämän upean ilmestyksen edessä. Altaassa kastautuminen olisi tarinan mukaan mm. parantanut kaikki taudit, kohentanut potenssia ja pidentänyt elinikää 10 vuodella. Koska meillä ei ollut uikkareita mukana, jäi nämä kaikki vielä kokematta. Palaamme mahdollisesti asiaan.

 

1131153.jpg

 

1131156.jpg

 

Oppaamme esitteli meille tarkasti kaikkea mahdollista. Tämä rouva oli todella loistava opas!

 

1131161.jpg

 

Kuuluisa putous.

 

Takaisin lähtöpisteeseen löydettyämme matka jatkui country clubille, jossa meitä odotti raikastavaa virvoketta ja paikallinen tanssi- ja lauluesitys. Esitys osui aika lailla ytimeen sen jälkeen, kun on laivalla ja muilla saarilla viikon kuunnellut diskobiitin ryydittämiä joululauluja. Come mister taliban, give me some banana (nimim. väärin kuullut sanat ;)

 

1131165.jpg

 

1131164.jpg

 

Reissun jälkeen käveleksimme vielä hetken pääkaupungin kaduilla. Vähän väliä vastaan tuli lapsi, joka myi kreppipaperista tehtyjä kukkia, dollarin kappale. Tuotto menee kuulemma lasten koulukirjoihin. Toivottavasti jokunen roponen todella auttaa lapsia koulunkäynnissä eteenpäin.

 

Dominicalla turismi on vasta alkutekijöissään ja jotenkin touhusta paistaa läpi pyrkimys omaperäisyyteen massaturismin sijasta. Saari on kärsinyt vähintään 10 vuoden välein hurrikaanien tuhoista, eikä ole niin kehittynyt kuin alueen muut saaret. Ihmisten ja luonnon aitous kuitenkin tekivät päivästä matkan vaikuttavimman tähän mennessä. Tänne voisi tulla uudestaankin!

 

Tässä vielä muutama kuva:

 

1131163.jpg

 

Kaikki banaanit oli muovipussitettu valmiiksi. Lienee helpompi ostaa kaupasta tällaisena. ;)

(Tai sitten pussit vain suojaavat tuholaisilta ja liialta auringonpaahteelta ja muulta vastaavalta.)

 

1131168.jpg

 

 

Päivän satunnainen nelijalkainen